Vragen en antwoorden over jouw bezoek aan Plopsa Indoor Hasselt

Maatregelen in het park

Heb ik een Covid Safe Ticket nodig om het park te bezoeken?
Alle bezoekers vanaf 16 jaar hebben een Covid Safe Ticket (Europees digitaal coronacertificaat) nodig om Plopsa Indoor Hasselt te bezoeken. Je Covid Safe Ticket zal bij de ingang van het park gecontroleerd worden. Hou dus zeker je Covid Safe Ticket, identiteitskaart, ticket of abonnement en je reservatie klaar.

Moet ik mijn bezoek reserveren?
Het reserveren van je bezoek is verplicht als je nog tickets moet kopen of een Plopsa-jaarabonnement hebt. Je kan je bezoek eenvoudig online reserveren. Heb je al een ticket gekocht? Dan hoef je je bezoek niet te reserveren. We houden hiermee rekening in de capaciteit.

Welke maatregelen gelden er in het park?
Er geldt ook een mondmaskerplicht in het volledige park (zowel indoor- als outdoorlocaties) voor alle bezoekers vanaf 6 jaar. Bezoekers moeten steeds 1,5 meter afstand bewaren van andere bezoekers.

Wat is een Covid Safe Ticket?
Het Covid Safe Ticket, digitaal of afgedrukt, is een certificaat in de vorm van een QR-code dat je ontvangt wanneer je:

 • minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent (vaccinatiecertificaat)
 • een negatieve PCR-test of antigeentest (Ag) hebt afgelegd bij een erkend testcentrum (niet ouder dan 72 uur)
 • hersteld bent van COVID-19 en een herstelcertificaat hebt - Meer info

Je hebt bij de ingang van de Plopsa-parken de QR-code van je Covid Safe Ticket nodig. Een negatieve zelftest of andere test is geen geldig bewijs en wordt niet aanvaard.

Ik heb geen Covid Safe Ticket, wat moet ik doen met mijn tickets?
Plopsa Indoor Hasselt bezoeken is enkel mogelijk met een Covid Safe Ticket. Ben je niet gevaccineerd of wens je geen PCR-test af te leggen en heb je dus geen geldig Covid Safe Ticket? Dan kan je jouw gereserveerde tickets kosteloos verplaatsen naar een latere datum, tot en met 31 december 2022. Dat kan hier.

Mag je omwille van medische redenen niet gevaccineerd of getest worden, dan kan je op vertoon van een officieel attest dat dit bevestigt, het park bezoeken zonder Covid Safe Ticket.

Ik heb geen Covid Safe Ticket, wat gebeurt er met mijn abonnement?
Je Plopsa-abonnement blijft gewoon geldig en je kan ermee de Plopsa-parken blijven bezoeken in combinatie met een geldig Covid Safe Ticket. Heb je geen Covid Safe Ticket? Het is niet mogelijk om een compensatie te ontvangen: je Plopsa-abonnement kan niet worden verlengd, gepauzeerd of terugbetaald aangezien de Plopsa-parken geopend zijn.

Reservaties

Hoe kan ik een bezoek aan Plopsa Indoor Hasselt reserveren?
Reserveren via e-mail of telefoon is niet mogelijk. Kinderen kleiner dan 85 cm en personen met een beperking, moeten geen tickets reserveren. Personen met een beperking kunnen hun tickets aankopen aan de kassa's van het park.

 • Ik heb nog geen ticket(s)
  Koop je ticket(s) hier en selecteer een datum naar keuze.
 • Ik heb reeds een ticket dat nog geldig is of dat vervallen is tussen 13 maart 2020 en 8 juni 2021
  In dit geval is het reserveren van je bezoek niet nodig. We houden hiermee rekening in de capaciteit.
 • Ik heb een jaarabonnement (Plopsa-FunCard, Plopsa-GoldCard, Bumba-FunCard of Bumba-GoldCard)
  Reserveer hier jouw bezoek voor een datum naar keuze.

Kan ik als mindervalide mijn bezoek reserveren?
Mindervaliden die een Plopsa-park willen bezoeken, hoeven hun bezoek niet op voorhand te reserveren. Je kan de tickets voor jou en je begeleider op de dag van je bezoek aankopen aan de kassa's van het park.

Kan ik mijn reservatie annuleren of verplaatsen?
Je kan je gemaakte reservatie verplaatsen naar een andere datum, ook wanneer de dag waarvoor je reserveerde reeds voorbij en je geen gebruik hebt gemaakt van de gereserveerde tickets. Klik daarvoor hier en vervolgens op 'Ik wil mijn reservatie verplaatsen'. Hulp nodig? Bekijk hier een video met alle instructies om je reservatie te verplaatsen. Het verplaatsen van je reservatie is tijdelijk gratis.

Kan ik mijn bezoek ook aan de kassa's van het park reserveren?
We raden je aan om je tickets op datum vooraf te reserveren via de website van het park om eventuele wachtrijen aan de kassa's te vermijden. Op deze pagina vind je alle informatie over het reserveren van tickets.

Kan mijn kind (tot en met 11 jaar) het park gratis bezoeken voor zijn/haar verjaardag?
Momenteel is het niet mogelijk om te genieten van de gratis toegang tot het park voor kinderen tot en met 11 jaar.

Wij hebben een schoolreis/groepsbezoek gepland in één van de komende maanden. Kan ik deze annuleren?
Groepsbezoeken kunnen steeds verplaatst worden van datum. U kan hiervoor contact opnemen via reservations@plopsa.be. Schoolreizen die plaatsvinden tijdens dit schooljaar kunnen kosteloos geannuleerd worden.

Tickets en jaarabonnementen

Ik heb een geldig ticket dat vervallen is tussen 13 maart 2020 en 8 juni 2021.
Alle bestaande tickets voor Plopsa Indoor Hasselt met een beperkte geldigheid die vervielen tussen 13 maart 2020 en 8 juni 2021 kunnen nog gebruikt worden voor een bezoek aan Plopsa Indoor Hasselt tot en met 31 december 2021. Je hoeft je je bezoek niet te reserveren. We houden hiermee rekening in de capaciteit.

Wat met mijn jaarabonnement voor Plopsa Indoor Hasselt?
Jaarabonnementen die aangemaakt werden in Plopsa Indoor Hasselt en geldig waren tijdens de sluitingsperiode van Plopsa Indoor Hasselt werden automatisch verlengd met het aantal sluitingsdagen die binnen de geldigheidsperiode van je jaarabonnement vielen. Deze dagen gaan in op 9 juni 2021. Je kan de nieuwe vervaldatum van je jaarabonnement terugvinden in je profielHulp nodig? Bekijk hier een video met alle instructies om de geldigheidsdatum van je jaarabonnement terug te vinden.

Heb je een jaarabonnement via domiciliëring? Dan werd je jaarabonnement van 23 oktober 2020 tot en met 7 mei 2021 opgeschort en hoefde je in die periode niet te betalen. Je jaarabonnement is sinds 8 mei 2021 opnieuw geldig en zal opnieuw maandelijks een betaalverzoek ontvangen.

Ik heb een abonnement inclusief parkeerabonnement. Blijft dit geldig?
Parkeerabonnementen blijven geldig. Je hoeft tijdens het reserveren dus geen parkeerticket te kopen.

Ik heb tickets voor de geplande KBC-dag op 18 december 2021. Gaat de KBC-dag door?
Gezien de huidige maatregelen hebben KBC en Plopsa besloten om de KBC-dag te verplaatsen naar een latere datum. De nieuwe datum van de KBC-dag is nog niet bekend. Van zodra de nieuwe datum bekend is, zal je hiervan via e-mail op de hoogte gebracht worden en ontvang je ook de nieuwe ticket(s). Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Opgelet: de huidige tickets voor 18 december 2021 zijn ongeldig: je kan deze dus niet gebruiken.

Kan ik tijdens de periode met coronamaatregelen gebruik maken van de korting met mijn Plopsa-jaarabonnement in andere pret- en dierenparken?
Ja, maar (nog) niet bij alle eerder gecommuniceerde pret- en dierenparken. Op deze pagina vind je een overzicht van pret- en dierenparken waar je momenteel gebruik kan maken van de korting op de toegangsprijs met je Plopsa-abonnement. Je zal ook dat bezoek vooraf moeten reserveren. Klik in het overzicht op het park voor de gewijzigde procedure om van de korting te kunnen genieten.

Kan ik met mijn abonnement van een ander pret- of dierenpark (niet-Plopsa) gebruik maken van de korting bij aankoop van tickets voor een Plopsa-park?
Ja, maar (nog) niet met alle abonnementen van de eerder gecommuniceerde pret- en dierenparken. Heb je een abonnement van één van de parken op deze pagina waarbij niet 'Tijdelijk niet geldig' staat, dan kan je gebruik maken van je abonnement om online te reserveren aan het voordeeltarief. Dat kan via 'Ik heb nog geen tickets' doormiddel van een kortingscode die je kan terugvinden op de website van het park waarvoor je een abonnement hebt. Hulp nodig? Bekijk hier een video met alle instructies om je bezoek te reserveren.

Kortingen

Ik heb een kortingsbon/voucher voor een ticket of abonnement met vervaldatum tussen 13 maart 2020 en 8 juni 2021.
U kunt uw kortingsbon of voucher voor een ticket of abonnement uitzonderlijk gebruiken tot en met 31 december 2021. Staat er een promocode of 4-cijferige code op je kortingsbon? Dan kan je hiermee online reserveren via 'Ik heb nog geen tickets'. De korting wordt berekend op het geldende kassatarief.

Ik heb een kortingsbon/promocode of Bongo-bon die geldig is voor tickets. Kan ik deze gebruiken tijdens het reserveren?
Het is nog steeds mogelijk om een promocode te gebruiken tijdens je reservatie. Dat doe je via 'Ik heb nog geen tickets'. Deze codes zijn enkel geldig op nieuwe tickets ≥ 1m en niet als je al een ticket hebt. De korting wordt berekend op het geldende kassatarief. Met een Bongo-bon kan je aan de kassa terecht.

Ik heb een kortingsbon van Ciné Télé Revue voor 1 gratis ticket bij aankoop van 1 ander ticket. Hoe kan ik mijn bezoek reserveren?
Je kan je bezoek reserveren via de optie 'Ik heb nog geen tickets'. Kies vervolgens de dag van je bezoek, selecteer 2 tickets ≥1m en vul de code op het gratis ticket in als kortingscode. Je ontvangt je de tickets meteen via e-mail.

Ik heb een kortingsbon van Kruidvat voor 1 gratis ticket bij aankoop van 1 ander ticket. Hoe kan ik mijn bezoek reserveren?
Je kan je bezoek reserveren via de optie 'Ik heb nog geen tickets'. Kies vervolgens de dag van je bezoek, selecteer 2 tickets ≥1m en vul de code op het gratis ticket in als kortingscode. Je ontvangt je de tickets meteen via e-mail.

Ik heb een kortingsbon van Oasis voor 1 gratis ticket bij aankoop van 1 ander ticket. Hoe kan ik mijn bezoek reserveren?
Wissel de code op je verpakking in via oasis-plopsa.be. Vervolgens ontvang je een unieke code waarmee je je tickets kan reserveren via www.plopsa.be/oasis.

Ik heb voordelige tickets gekocht via de KBC-app. Moet ik mijn bezoek nog reserveren?
Tijdens het bestellen van de tickets in de KBC-app heb je reeds je bezoekdatum aangeduid. Je bezoek is daardoor gereserveerd voor die datum en je kan op die dag het park bezoeken met je tickets. Je hoeft je bezoek dus niet nog eens te reserveren via de website van het park.

Reserveer je tickets!

Wil je een magische dag beleven in Plopsa Indoor Hasselt? Reserveer dan vooraf online je tickets!

Tickets reserveren